Δραστηριότητες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα ατυχήματα στο σχολείο

Το σχολείο κρύβει πολλές παγίδες διότι τα παιδιά στα διαλείμματα ή στα κενά μαζεύονται με τις παρέες τους. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται επικίνδυνο αλλά κρύβει πολλές παγίδες. Όλα αρχίζουν με την ιδέα κάποιου για μια σκανδαλιά και με την φράση "ας το κάνουμε, θα έχει πλάκα". Κάποιοι άλλοι το κάνουν γιατί τους αρέσει να ρισκάρουν ή η ιδέα ότι εναντιώνονται στους κανόνες του σχολείου. Στο τέλος της σκανδαλιάς μπόρει όλοι να είναι καλά αλλά υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος θα χτυπήσει. Το άλλο ενδεχόμενο είναι κάποιος να σκουντήξει κάποιον άλλον και έτσι να πιαστούν στα χέρια και όταν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του θα αρχίσει με την χαρακτηριστική φράσει "εγώ για πλάκα τον σκούντηξα". Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν και την φράση "κατά λάθος έγινε, δεν το ήθελα". Οι κυρώσεις αλλές φορές είναι βαριές και άλλες φορές ελαφριές. Μετά το ατύχημα ο μαθητής-τρια μπορεί να πει οτι κατάλαβε την πράξη που έκανε και έχει μετανιώσει. Στο μέλλον μπορεί να κάνει άλλες  σκανταλιά αλλά και να τύχει να κάνει και την ίδια.
 
Μιγγένα Μπουλάτσι (Α' ΓΕΛ)

5 σχόλια:

  1. Polu sixno fainomeno.. :( kai pragmatika den mou aresei katholou... ta akouw kai stis eidiseis kai trelenomai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή παρουσίαση. ..αλλά προσοχή στα ορθογραφικά χαλάνε όλη την εικόνα του κειμένου. ....Βέβαια είναι άκρως υποκειμενική γνώμη με πολλά κενά. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιν "κολάτε" στα ορθωγραφυκά λάθοι. Τιν ουσία της άποψις να κρείνετε!!!
      ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ.....!!!

      Διαγραφή
  3. Στο σχολείο δεν σας έμαθαν ορθογραφία......???????? Έλεος......και η παρουσίαση δεν αρμόζει για κείμενο ανεβασμένο στο διαδίκτυο από μαθητή μεγάλης τάξης παρόλα αυτά καλή..................... προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σχολείο, εκτός από ορθογραφία, τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους και τις προσπάθειές τους. Είναι εύκολο να κάνεις κριτική "Ανώνυμε 9 Απριλίου 2014 5:36 π.μ.". Το δύσκολο είναι να έχεις τα κότσια να εκφράσεις δημόσια την άποψή σου. Αυτό κάνουν σ' αυτό το blog τα παιδιά και μπράβο τους που το κάνουν, χωρίς φόβο!!! Περιμένουμε ένα άρθρο σου για δημοσίευση.

      Διαγραφή