Δραστηριότητες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Γιατί να μάθω μια ξένη γλώσσα;

   Το να μάθεις μια ξένη γλώσσα δεν είναι απλά κάτι που θα ενισχύσει το βιογραφικό σου ή θα κάνει τα ταξίδια σου πιο απολαυστικά. Θα σε κάνει πιο έξυπνο, πιο αποφασιστικό και ακόμη καλύτερο στη δική σου μητρική γλώσσα.
 
    Γλωσσολόγοι και ψυχολόγοι, έπειτα από έρευνες, έχουν αποδείξει ότι το να μιλάς δύο ή και παραπάνω γλώσσες είναι ένα σπουδαίο πλεονέκτημα για τις γλωσσικές σου ικανότητες γενικότερα. Βελτιώνεις τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου με το να τον κάνεις να αναγνωρίσει το νόημα διαφορετικών λέξεων και να επικοινωνείς σε ένα εντελώς διαφορετικό γλωσσικό σύστημα. Και ακριβώς επειδή ο εγκέφαλος λειτουργεί ασφαλώς καλύτερα, απολαμβάνεις ψυχικά πλεονεκτήματα όπως καλύτερη μνήμη, λιγότερες πιθανότητες διαταραχής του λόγου και γενικότερα γλωσσικές δεξιότητες που θα σε ακολουθούν πάντα, όταν μιλήσεις σε όποια γλώσσα και αν θελήσεις.
   Για αυτό, μην πτοείστε, η εφηβεία είναι μια πολύ καλή ηλικία για να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα καθώς η απορροφητικότητα του εγκεφάλου είναι ακόμη υψηλή. Και αν σκέφτεσαι το κόστος, η τεχνολογία μπορεί να σου προσφέρει μια πολύ άρτια οικονομική και βιωματική διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας. Bye! 
Λάζαρος Σιάντσης (Α΄ ΓΕΛ)

1 σχόλιο:

  1. 'Eχεις καλύψει όλα τα κενά στην απορία μου γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες. Πολύ καλή δουλειά συνέχισε έτσι...!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή